DEZVOLTAREA SERVICIILOR MEDICALE OFERITE BUCUREȘTENILOR ÎN 2022, O PRIORITATE PENTRU A.S.S.M.B. ȘI CELE 19 SPITALE PE CARE LE ADMINISTREAZĂ

DEZVOLTAREA SERVICIILOR MEDICALE OFERITE BUCUREȘTENILOR ÎN 2022, O PRIORITATE PENTRU A.S.S.M.B. ȘI CELE 19 SPITALE PE CARE LE ADMINISTREAZĂ

 

În contextul discuțiilor maraton pe care conducerea A.S.S.M.B. le-a avut, în cursul săptămânii trecute, cu managerii celor 19 spitale din subordine, se înscrie și solicitarea adresată acestora de a transmite instituției, până pe data de 27 decembrie 2021, un document fundamentat care să cuprindă prioritățile pe linia dezvoltării serviciilor medicale oferite bucureștenilor de fiecare unitate sanitară în parte.

 

„Suntem permanent preocupați să creștem nivelul și calitatea activității în spitalele pe care le administrăm. Multe dintre ele sunt unități medicale de elită, care oferă servicii cu un grad ridicat de complexitate, unele chiar unice la nivel național. Vom evalua atent propunerile spitalelor și, personal, voi susține toate inițiativele de dezvoltare și diversificare a unor servicii medicale care să răspundă cât mai bine nevoilor reale ale pacienților” - Dr. Dumitru Cristinel BADIU, director Direcția Management Spitale și Structuri Sanitare A.S.S.M.B.

 

Va fi analizată inclusiv posibilitatea eficientizării sau reconfigurării unor structuri deja existente la nivelul unităților sanitare, pentru asigurarea unor servicii medicale noi sau pentru dezvoltarea unora dintre cele asigurate și în prezent, fără costuri sau investiții suplimentare.

 

De asemenea, participarea spitalelor din subordine la Programele naționale de sănătăte și posibilitatea optimizării activității în cadrul acestora va fi un alt subiect supus evaluării.

 

„În contextul discuțiilor privind pregătirea bugetului pentru anul 2022, consider că este oportună o evaluare a priorităților de dezvoltare a serviciilor medicale, în strânsă colaborare cu managerii celor 19 unități sanitare pe care le administrăm. Susțin acest demers și, după ce se va ajunge la o concluzie, vom aloca resurse care să faciliteze sarcina spitalelor și să le permită să crească nivelul serviciilor oferite pacienților din București și din întreaga țară” - Vasile APOSTOL, director general A.S.S.M.B.