CONDUCEREA ASSMB, MARATON DE ÎNTÂLNIRI CU MANAGERII CELOR 19 SPITALE DIN SUBORDINE

CONDUCEREA ASSMB, MARATON DE ÎNTÂLNIRI CU MANAGERII CELOR 19 SPITALE DIN SUBORDINE


•    EXECUȚIA BUGETULUI PE 2021 ȘI ELABORAREA PROIECTULUI DE BUGET 2022, PRINCIPALELE SUBIECTE DISCUTATE

Sfârșitul de an înseamnă, pentru noi toți, sezonul sărbătorilor de iarnă, dar pentru instituțiile de stat deschide, înainte de toate, „sezonul” bugetelor. Motiv pentru care nu se poate spune că ritmul activității încetinește prea mult în această perioadă, cel puțin nu peste tot…
În ultimele trei zile, conducerea ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a derulat un adevărat maraton de întâlniri de lucru cu fiecare dintre managerii celor 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti .
Subiectele principale aflate pe ordinea de zi au fost execuția Bugetului pe anul care tocmai se încheie și pregătirea Bugetului pentru 2022.
Directorul general al ASSMB, Vasile APOSTOL, împreună cu managerii și echipele de conducere ale celor 19 spitale, au convenit planurile de dezvoltare ale unităților sanitare, lista obiectivelor de investiții pentru anul 2022, precum și stadiul celor aflate deja în execuție și care trebuie finalizate.
Proiecte de anvergură - unele cu finanțare europeană -, precum digitalizarea activității spitalelor, îmbunătățirea gradului de siguranță a pacienților și a personalului medical, precum și creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, vor continua să reprezinte o prioritate pentru ASSMB și în anul care vine.
De asemenea, cele 22 de Fișe de Reforme și Investiții, în valoare totală de 1 miliard de euro, depuse de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, în vederea finanțării prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezintă o oportunitate uriașă care, odată fructificată, va crește substanțial capacitatea și nivelul condițiilor din spitalele Primăriei Capitalei, precum și  calitatea serviciilor medicale oferite bucureștenilor, și nu numai lor.
”Suntem la finalul unui an solicitant, care și-a pus amprenta inclusive asupra activității noastre. Pandemia de COVID-19 a rămas principala preocupare, cea mai mare parte a resurselor fiind canalizată, pentru al doilea an consecutive, în direcția prevenirii și combaterii acesteia. Am făcut toate eforturile pentru creșterea siguranței pacienților și a personalului din spitale, inclusive pentru susținerea campaniei de vaccinare la nivelul municipiului București. Pe lângă fondurile de la bugetul local, am reușit să atragem și fonduri europene, multe dintre proiectele noastre fiind modele de bune practice la nivel national. Promitem să facem la fel și în continuare, în 2022!” – Vasile APOSTOL, director general ASSMB.