#MINUTULDESĂNĂTATE – DIABETUL ÎN SARCINĂ

#MINUTULDESĂNĂTATE – DIABETUL ÎN SARCINĂ

 

#MINUTULDESĂNĂTATE – DIABETUL ÎN SARCINĂ

 

În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, Dr. Andreea MEROIU, medic specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, vorbește despre DIABETUL ÎN SARCINĂ.

 

Diabetul zaharat gestațional reprezintă o condiție medicală caracterizată prin creșterea glicemiei doar în sarcină, între trimestrele II și III, din cauza modificărilor hormonale caracteristice sarcinii, dar și a greutății modificate a mamei.

 

Nu se manifestă prin simptomele caracteristice diabetului, adică polurie, polidipsie, polifagie etc., ci, de cele mai multe ori, trebuie căutat activ, printr-un test de screening în săptămânile 24-28 de sarcină, la gravidele cu risc crescut de a face diabet zaharat gestațional.

 

De cele mai multe ori se remite după naștere, dar rămâne în permanență un factor de risc de a face diabet zaharat ulterior în timpul vieții, deci femeile care au avut diabet zaharat gestațional trebuie să-și testeze periodic glicemia.

 

Pentru a afla mai multe despre această afecțiune, URMĂRIȚI materialul filmat cu Dr. Andreea MEROIU, medic specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.

 

NU UITAȚI! Pentru a afla de la cei mai buni specialiști tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE

 

https://www.youtube.com/channel/UCOpX14J_RgbYsQYfkcdalMA

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutulDeSănătate