DR. ZVI HERMAN BERCOVICI, CELEBRUL MEDIC ISRAELIAN DE ORIGINE ROMÂNĂ, ÎN VIZITĂ LA ASSMB

DR. ZVI HERMAN BERCOVICI, CELEBRUL MEDIC ISRAELIAN DE ORIGINE ROMÂNĂ, ÎN VIZITĂ LA ASSMB

 Cunoscut în special în calitatea sa de medic personal al fostului premier israelian Benjamin NETANYAHU, DR. ZVI HERMAN BERCOVICI, cetățean de onoare al Municipiului București și medic israelian de renume, născut în România, a avut astăzi o întâlnire cu directorul general al ASSMB, Vasile APOSTOL, la sediul instituției.

 Cu o activitate de zeci de ani în promovarea relaţiilor româno-israeliene, inclusiv în domeniul medical, DR. HERMAN BERCOVICI a dorit să afle detalii despre proiectele pe care Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, le derulează în prezent, precum și despre posibilitățile de colaborare care ar putea exista între cele două părți.

 Directorul general al ASSMB, Vasile APOSTOL, a făcut o prezentare a activității instituției și a proiectelor de investiții care vizează modernizarea și creșterea calității serviciilor oferite de cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, cu accent pe digitalizarea și eficientizarea activității acestora.

 În acest context, a fost subliniată importanța Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care include și cele 22 de fișe de reforme și investiții depuse de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, în valoare totală de 1 miliard de EURO.

 Dintre proiectele mari propuse în cadrul PNRR, au fost menționate Spitalul Metropolitan și Centrul de transplant multi-organ de la Spitalul Clinic ”Sf. Maria”

 𝗗𝗿. 𝗛𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗕𝗲𝗿𝗰𝗼𝘃𝗶𝗰𝗶 și-a exprimat aprecierea față de proiectele de investiții și planurile administrației locale din București, și a afirmat că accesarea pe scară largă a fondurilor europene și efortul în direcția digitalizării activității spitalelor reprezintă soluții viabile, care vor asigura o dezvoltare sustenabilă spitalelor.

 În cursul discuției, directorul general al ASSMB a exprimat deschiderea totală a instituției pentru colaborare și pentru realizarea unui schimb constant de experiență, Israelul fiind recunoscut pe plan mondial drept un lider în domeniul serviciilor medicale.