#MINUTULDESĂNĂTATE – ”CE ÎNSEAMNĂ ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ PENTRU PERSOANELE CU DIABET?”

#MINUTULDESĂNĂTATE – ”CE ÎNSEAMNĂ ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ PENTRU PERSOANELE CU DIABET?”

 

În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE , Elena Trestiano, Asistent Diabetolog la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, - administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București -, prezintă dieta corectă în cazul persoanelor care suferă de diabet.

 

Dieta este elementul cel mai constant și indispensabil menținerii sistemului de sănătate, iar alimentația persoanelor cu diabet nu trebuie să fie mult diferită față de cea a altor persoane. Doar că aceasta trebuie adaptată necesităților individuale și situației specifice a pacientului.

 

Sunt, totuși, câteva alimente de evitat, pentru că acestea pot conduce la creșterea glicemiei. Este vorba despre produsele zaharoase, de cofetărie-patiserie, fructele confiate (curmale, smochine, stafide, etc.) precum și băuturi carbogazoase cu zahăr.

 

Toate detaliile despre dieta persoanei cu diabet le aflăm de la Elena Trestiano, asistent diabetolog la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.

 

NU UITAȚI! Pentru a afla de la cei mai buni specialiști tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE

 

https://www.youtube.com/channel/UCOpX14J_RgbYsQYfkcdalMA

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutulDeSănătate