#MINUTULDESĂNĂTATE – OBEZITATEA LA COPII, O PROBLEMĂ ACTUALĂ! CUM O PREVENIM?

#MINUTULDESĂNĂTATE – OBEZITATEA LA COPII, O PROBLEMĂ ACTUALĂ! CUM O PREVENIM?

 

În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, Dr. Ana Maria Davițoiu, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Copii  Dr. Victor Gomoiu, vorbește despre OBEZITATEA LA COPII, O PRIBLEMĂ ACTUALĂ! CUM O PREVENIM?

 

Obezitatea infantilă reprezintă probabil cea mai amplă problemă de sănătate în rândul copiilor, ea luând o amploare din ce în ce mai mare în ultimii 30 de ani. Potrivit unor studii recente, 18% din copiii din România suferă de obezitate. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 10-14 ani și 14-19 ani, similar cu rata și cu prevalența bolii la nivel modial.

 

În Uniunea Europeană, practic unul din trei copii are greutate peste normal. Ce ar trebui să facem ca să prevenim această situație? Este adevărat că obezitatea se moștenește? Cât de indicat este să avem un copil ”gras și frumos”?

 

La toate aceste întrebări aflați răspunsurile urmărind clipul video cu Dr. Ana Maria Davițoiu, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Copii  Dr. Victor Gomoiu, spital administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

NU UITAȚI! Pentru a afla de la cei mai buni specialiști tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE –https://www.youtube.com/channel/UCOpX14J_RgbYsQYfkcdalMA

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutuldeSănătate