SPITALUL MODULAR PIPERA, OPERAȚIONALIZAT ÎN TIMP RECORD, PRIMEȘTE PRIMII PACIENȚI COVID-19

SPITALUL MODULAR PIPERA, OPERAȚIONALIZAT ÎN TIMP RECORD, PRIMEȘTE PRIMII PACIENȚI COVID-19

 Ministrul interimar al Sănătății, Cseke ATILLA, însoțit de directorul general al ASSMB, Vasile APOSTOL a vizitat astăzi Spitalul modular Pipera, pentru a constata la fața locului stadiul în care se află activitățile pentru operaționalizarea unității.

 

La finalul vizitei, a fost anunțat faptul că în această seară începe transferul primilor pacienți cu COVID-19, infrastructura fiind în acest moment pregătită.

 

Ministrul Sănătății a mulțumit Primăria Municipiului Bucureşti și ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru colaborare, și a apreciat că facilitățile asigurate la Pipera satisfac toate cerințele pentru primirea pacienților.

 

Personalul medical va fi asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, spitalul modular funcționând ca secție exterioară a acestei unități sanitare, administrată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

”Vorbim de pacienți care sunt deja evaluați din punct de vedere medical. (…) Ei vin în momentul în care știm că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke ATILLA.

 

”Până vineri, vom deschide încă 7 paturi de ATI la Spitalul Colentina, respective încă 10 paturi de terapie acută”, a adăugat ministrul.

 

Spitalul Clinic Colentina se află, de asemenea, în administrarea Primăriei Municipiului București, prin ASSMB.

  

”Într-un context pandemic dificil, cu multe situații neprevăzuute și sub o presiune continua, am reuțit să ne mobilizăm și să aducem la bun sfârșit, într-un timp foarte scurt, acțiunea de reoperaționalizare a spitalului modular Pipera. Am beneficiat  permanernt de sprijinul și susținerea Primăriei Municipiului București,  și am colaborat strâns cu Ministerul Sănătății și DSU. Mulțumesc personalului medical și tuturor colegilor pentru implicare și professionalism!” ,a declarat Vasile APOSTOL, directorul general al ASSMB.

 

#PMB #ASSMB #ÎmpreunăPentruSănătate