PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, SUSȚINE MARATONUL VACCINĂRII BUCUREȘTI, EDIȚIA A II-A, ORGANIZAT DE UMF „CAROL DAVILA” ÎN ACEST WEEKEND, 28-31 MAI 2021.

PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, SUSȚINE MARATONUL VACCINĂRII BUCUREȘTI, EDIȚIA A II-A, ORGANIZAT DE UMF „CAROL DAVILA” ÎN ACEST WEEKEND, 28-31 MAI 2021.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, susține Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a, organizat de UMF „Carol Davila” în acest weekend, 28-31 Mai 2021. 

 

Sunt aşteptaţi la Maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării București, Ediția I, ce a avut loc în perioada 7 - 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonul Vaccinării București o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson& Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a, va începe vineri, 28 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 31 mai, ora 8:00.

În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului și Biblioteca Națională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Națională a României.

„Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediţ ie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate. Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, Ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză. Suntem convinşi că vaccinarea este cel mai util instrument pe care îl avem la dispoziţie în lupta împotriva acestei pandemii şi că numai prin imunizarea unui număr cât mai mare de persoane vom reuşi să revenim la viaţa noastră dinainte”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Timp de trei zile, 24 de ore din 24, peste 1000 de medici, studenți, asistenți medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

„Este un gest de responsabilitate, de solidaritate şi de grijă faţă de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical şi academic, al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Societatea românească are nevoie de asemenea demersuri care vin să confirme dorinţa de a ajunge la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult. Mesajul provaccinare transmis de cea mai înaltă instituţie medicală din România are un rol important de recâştigare a încrederii oamenilor în actul medical şi în medicină în general”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Maratonul Vaccinării Bucureşti, Ediţia a II-a este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, Ordinul Asistentilor Medicali din Romania, Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 Mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane!

Haideţi să rescriem istorie împreună!