PRIM-MINISTRUL FLORIN CÎȚU A VIZITAT CENTRELE DE VACCINARE DESCHISE DE PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, LA CIRCUL METROPOLITAN BUCUREȘTI.

PRIM-MINISTRUL FLORIN CÎȚU A VIZITAT CENTRELE DE VACCINARE DESCHISE DE PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, LA CIRCUL METROPOLITAN BUCUREȘTI.

 

În contextul acțiunilor care vizează promovarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîțu, a vizitat în cursul zilei de sâmbătă cele două centre de vaccinare de la Circul Metropolitan București, deschise de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

Premierul a putut vedea astfel, la fața locului, modul în care este organizată activitatea și eficiența cu care se desfășoară imunizarea în cele 14 puncte de vaccinare, deschise zilnic între orele 08:00 - 20:00.

 ”(...) Am văzut astăzi oameni care sunt fericiți, sunt foarte binevoitori și vor să vină să se vaccineze ca să trecem mai repede peste această pandemie. Cu cât ne vaccinăm mai repede – și avem dozele să ne vaccinăm foarte repede -, cu atât vom învinge mai repede această pandemie. Doar împreună învingem pandemia!”, a declarat premierul Florin Cîțu, după vizitarea centrelor de vaccinare de la Circul Metropolitan. 

 Vizita prim-ministrului reprezintă și o recunoaștere a importanței activității desfășurate în cele două centre de vaccinare amenajate de Primăria Capitalei în incinta uneia dintre clădirile reprezentative ale Bucureștiului, Circul Metropolitan. 

 Centrul nr.1 (Astra Zeneca) funcționează începând din data de 15 februarie 2021, iar Centrul nr. 2 (Pfizer-BioNTech) din 23 martie 2021. În cadrul lor, sunt amenajate atât spații pentru trierea și primirea pacienților, cât și post-vaccinare, pentru cei care au fost imunizați și așteaptă 15 minute pentru monitorizarea eventualelor efecte adverse. 

 Întreaga activitate este asigurată de 100 de cadre medicale din Rețeaua de Medicină școlară și 35 de registratori și personal care are asigură suportul logistic, cu toții angajați ai ASSMB.

 Până în prezent, în cele două centre de la Circul Metropolitan, au fost realizate peste 60.000 de vaccinări. 

 Reamintim bucureștenilor că, începând din 29 aprilie, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a amenajat și primul centru drive-through din Capitală, în Piața Constituției, unde până în prezent au fost realizate peste 17.000 de vaccinări împotriva COVID-19.