Disable Preloader

𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐧𝐭𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞𝐚𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫!

𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐧𝐭𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞𝐚𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫!

M-am asigurat personal că Primăria Capitalei a luat, prin ASSMB, toate măsurile necesare pentru ca anul școlar să înceapă luni, 𝟏𝟒𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, cu cât mai puține emoții pentru copii, părinti și cadre didactice.

Cabinetele medicale școlare sunt pregătite să facă față oricărei provocări, iar în prima zi de școală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din București!

👉🏻Am început încă de acum 2 luni dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecție pentru personalul medical, dar și cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente. Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere.

👉🏻Acționând proactiv, ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă.

👉🏻Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste posturi, ASSMB a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

În acest moment, aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite cu personal medical calificat, efort apreciabil ținând cont ca în 2017 deficitul era de 30% , iar numărul total de posturi a fost mărit cu 100.

👉🏻De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observațional, astfel încât , ca și la începutul anului școlar anterior, putem asigura 𝐙𝐈𝐋𝐍𝐈𝐂 prezența unui cadru medical în toate cabinetele medicale școlare acreditate.

𝐒̦𝐢𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐜𝐚𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞𝐢𝐚𝐢̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐬𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐞𝐜𝐮𝐬𝐞𝐫𝐢𝐨𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐢̂𝐧𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐚̂𝐧𝐝𝐢𝐫𝐢𝐢𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗𝐢̂𝐧𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝟏𝟒𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫𝐢̂𝐧𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐳𝐢𝐝𝐞𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆, 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐬𝐞𝐢̂𝐧𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢”, 𝐮𝐧𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐜𝐮𝐮𝐧𝐛𝐮��𝐞𝐭𝐝𝐞𝟓𝟎𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞𝐝𝐞𝐥𝐞𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓𝐄, 𝐜𝐮𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞𝐑𝐓-𝐏𝐂𝐑, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐮𝐧𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐝𝐞𝟐𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐢̂𝐬̦𝐢𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚𝐜𝐭��𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫𝐝𝐞𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫, 𝐠𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐬̦𝐢𝐥𝐢𝐜𝐞𝐚𝐥𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞𝐩𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢.

Părintii trebuie sa știe ca se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterarii starii de sanatate in timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigatii medicale suplimentare; parintii trebuie sa solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

❗Toate detaliile privind acest proiect vor fi diponibile luni, pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secțiunea „Proiecte”.

De asemenea, Primăria Capitalei a depus eforturi susținute pentru a asigura și protejarea sănătății cadrelor medicale și a personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din Capitală.

Astfel, joi, 10 septembrie, a fost deschisă oficial aplicația online testamcovid.assmb.ro, unde aceștia pot solicita efectuarea unei testări RT-PCR, în mod GRATUIT, în vederea depistării unei eventuale infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins de către Primăria Capitalei pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000.

#ȘcoliSănătoaseÎnBucurești#TestareCOVID#PMB#ASSMB

#OameniiPePrimulLoc