CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE, PREGĂTITE PENTRU ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR!

CABINETELE MEDICALE ȘCOLARE, PREGĂTITE PENTRU ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR!

 

M-am asigurat personal că Primăria Capitalei a luat, prin ASSMB, toate măsurile necesare pentru ca anul școlar să înceapă luni, 14 septembrie, cu cât mai puține emoții pentru copii, părinti și cadre didactice.

 

Cabinetele medicale școlare sunt pregătite să facă față oricărei provocări, iar în prima zi de școală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din București!

 

Am început încă de acum 2 luni dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecție pentru personalul medical, dar și cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente. Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere.

 

Acționând proactiv, ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă.

 

Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste posturi, ASSMB a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali.

 

În acest moment, aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite cu personal medical calificat, efort apreciabil ținând cont ca în 2017 deficitul era de 30% , iar numărul total de posturi a fost mărit cu 100.

 

De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observațional, astfel încât , ca și la începutul anului școlar anterior, putem asigura 𝐙𝐈𝐋𝐍𝐈𝐂 prezența unui cadru medical în toate cabinetele medicale școlare acreditate.

 

Și pentru că Primăria Capitalei a înțeles să se implice cu seriozitate în prevenirea răspândirii COVID-19 în București, luni, 14 septembrie, chiar în prima zi de școală, lansează oficial Proiectul ”Școli sănătoase în București”, un proiect cu un buget de 50 de milioane de lei care asigură posibilitatea testării GRATUITE, cu aparate RT-PCR, pentru un număr de 250.000 de elevi care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, aflate pe teritoriul Municipiului București.

 

Părintii trebuie sa știe ca se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterarii starii de sanatate in timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigatii medicale suplimentare; parintii trebuie sa solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

 

Toate detaliile privind acest proiect vor fi diponibile luni, pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secțiunea „Proiecte”.

 

De asemenea, Primăria Capitalei a depus eforturi susținute pentru a asigura și protejarea sănătății cadrelor medicale și a personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din Capitală.

 

Astfel, joi, 10 septembrie, a fost deschisă oficial aplicația online testamcovid.assmb.ro, unde aceștia pot solicita efectuarea unei testări RT-PCR, în mod GRATUIT, în vederea depistării unei eventuale infectări cu virusul SARS-CoV-2.

 

Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins de către Primăria Capitalei pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000.

 

#ȘcoliSănătoaseÎnBucurești#TestareCOVID#PMB#ASSMB

 

#OameniiPePrimulLoc