Disable Preloader

ALĂTURI DE ELEVII AFLAȚI ÎN EMOȚIILE EXAMENELOR! 400 DE MEDICI ȘI ASISTENȚI DIN REȚEAUA DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ A ASSMB AU ASIGURAT TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

ALĂTURI DE ELEVII AFLAȚI ÎN EMOȚIILE EXAMENELOR! 400 DE MEDICI ȘI ASISTENȚI DIN REȚEAUA DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ A ASSMB AU ASIGURAT TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

Nu mai puțin de 16.000 de elevi bucureșteni au trecut, astăzi, prin proba de foc a examenului la matematică, în cadrul Evaluării Naționale. Înainte de a ajunge în clase, toți elevii au fost evaluați medical la intrarea în unitățile de învățământ, de către cadrele medicale din Rețeaua de Medicină Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție din subordinea Primăria Municipiului Bucureşti. 400 de medici și asistenți, echipați și dotați corespunzător, s-au asigurat înaintea fiecărei probe de examen că toți elevii care intră în școli sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boli respiratorii.

„Avem în școală o echipă de două asistente și un medic. Au venit la școală de la ora 07.00, și acum, dar și luni, când a avut loc prima probă a Evaluării Naționale. Astăzi am avut elevi care, deși ar fi trebuit să ajungă la ora 07.30, au venit mai devreme, însă nu au așteptat în ploaie. I-am condus repede în sălile de examen, evident după triajul epidemiologic.” - Luminița PREDA, profesor de Limba Română, Director Școala Gimnazială Nr. 79.

Triajul epidemiologic a fost realizat ca la carte: elevii ajunși în punctul de triaj au renunțat la masca de protecție cu care au venit și au depus-o într-un recipient special, s-au dezinfectat pe mâini, le-a fost luată temperatura cu un termometru non-contact, iar apoi au primit o mască de protecție nouă și au fost conduși în sala de examen.
„Temperatura nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius și am urmărit ca elevii să nu aibă simptome specifice bolilor respiratorii. I-am întrebat dacă au tușit, dacă au avut probleme de respirație, dacă îi doare în gât sau dacă au o stare generală alterată. Din fericire, în cele două zile de examen nu am avut cazuri de copii cu febră sau alte simptome de boli respiratorii.” - Dr. Diana POPA, medic școlar Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB.

Fiecare sală de examen a găzduit doar 8-9 elevi, tocmai pentru a putea păstra distanța de cel puțin 1,5 metri dintre ei. Un număr de 183 de copii de la Scoala Gimnaziala Nr.79 Bucuresti din Capitală au participat la Evaluarea Națională.