30 DE SECUNDE ÎN LINIA ÎNTÂI A LUPTEI ÎMPOTRIVA COVID-19, LA SPITALUL DE NEFROLOGIE „DR. CAROL DAVILA”

30 DE SECUNDE ÎN LINIA ÎNTÂI A LUPTEI ÎMPOTRIVA COVID-19, LA SPITALUL DE NEFROLOGIE „DR. CAROL DAVILA”

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, echipa medicală din imaginile pe care vi le prezentăm, ÎN PREMIERĂ, asistă un pacient dializat care are și boala COVID-19.
Cadrele medicale sunt echipate conform protocolului în vigoare, pentru că tratează un bolnav infectat cu noul coronavirus, care însă suferă și insuficiență renală cronică.
Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a devenit, odată cu declararea pandemiei, unitate medicală suport COVID-19. Altfel spus, este locul unde sunt aduși pacienții infectați care necesită dializă periodică.
Din acest motiv, unitatea medicală are o zonă distinctă pentru bolnavii confirmați cu COVID-19 și dispune de toate echipamentele de protecție necesare pacienților și cadrelor medicale.
Până în prezent, la Spitalul Clinic de nefrologie „Dr. Carol Davila” au fost tratați peste 40 de pacienți confirmați cu COVID-19, care au necesitat dializă.
„Se lucrează în ture de câte patru ore, având în vedere că purtăm aceste combinezoane pe toată durata programului, iar personalul este asistat la echipare-dezechipare, pentru a reduce cât mai mult posibilitatea infectării.” - Dr. Victor Strâmbu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”
Costumele de protecție sunt obligatorii, pentru că ele îi protejează pe medici, asistenți și infirmieri, așa încât nu se face nicio excepție de la regulă. De altfel, respectarea cu strictețe a protocolului de echipare și dezechipare - operațiuni care necesită cel puțin 20 de minute fiecare -, a făcut până acum diferența în lupta cu noul coronavirus, la Spitalul „Dr. Carol Davila” fiind raportate ZERO cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul personalului. Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila este unul din cele trei spitale ale Primăriei Capitalei aflate în prima linie a luptei împotriva maladiei COVID-19, din totalul de cinci unități sanitare desemnate în București.
#spitalePMB #spitaluldenefrologieDrCarolDavila #ASSMB