LIVRĂRILE DE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE CĂTRE SPITALELE DIN SUBORDINEA PRIMĂRIEI CAPITALE CONTINUĂ ÎN RITM ALERT

LIVRĂRILE DE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE CĂTRE SPITALELE DIN SUBORDINEA PRIMĂRIEI CAPITALE CONTINUĂ ÎN RITM ALERT

Așa cum v-am promis, vă ținem la curent cu toate acțiunile prin care Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, asigură întreaga gamă de materiale de protecție necesare cadrelor medicale și pacienților din cele 19 spitale aflate în administrare.

Două importante transporturi de costume și măști de protecție au ajuns, joi, la București. Peste 40.000 de combinezoane complete au fost descărcate de angajații ASSMB, iar în zilele următoare ele vor fi livrate unităților sanitare.

Primele pe listă sunt cele trei spitale din subordinea Primăriei Capitalei implicate direct în combaterea pandemiei de COVID 19 - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila.

„Ne preocupăm constant ca spitalele administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, să aibă la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare, vitale în lupta cu maladia COVID-19. Transportul de joi nu este nici primul și nu va fi nici ultimul. Ori de câte ori va fi nevoie de materiale de protecție, și nu numai, vom avea grijă ca toate unitățile sanitare din subordinea Primăriei să fie dotate cu absolut tot ceea ce este nevoie, de la echipamente de protecție, la dezinfectanți de mâni, dezinfectanți de suprafețe sau măști chirurgicale”. – Vasile APOSTOL, Director General, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Tot în această săptămână, alte două transporturi, constând în peste 100.000 de măști de protecție, dar și dezinfectanți, au fost descărcate de angajații ASSMB, și ulterior s-a trecut la distribuirea lor către spitale.

Reamintim faptul că, în luna aprilie, ASSMB a distribuit celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei aproape 1.000.000 de măști de protecție, 20.000 de combinezoane precum și cantități impresionante de dezinfectanți de mâini și de suprafețe. De asemenea, în unitățile sanitare ASSMB au mai fost distribuite astfel de materiale de protecție și la finele lunii martie - 410.000 de măști de protecție, 4.000 de combinezoane și 3.500 de viziere.

Precizăm faptul că toate aceste materiale și echipamente sunt distribuite suplimentar față de cantitățile achiziționate direct de către spitale!

#protecțiepentrumedici #spitalePMB #dingrijăpentrueroi