STATURI DE LA PSIHOLOGI, PE TIMP DE PANDEMIE

STATURI DE LA PSIHOLOGI, PE TIMP DE PANDEMIE

Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr Alexandru Obregia, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București oferă în această perioadă consiliere psihologică GRATUITĂ, prin telefon. În condițiile stării de urgență și respectării regulilor de izolare socială impuse în contextul pandemiei de COVID-19, un astfel de serviciu a devenit o necesitate, iar specialiștii de la Spitalul Dr. Alexandru Obregia, cei care au avut inițiativa, au organizat activitatea de call center în timp-record. Platforma este funcțională începând din data de 15 aprilie, iar numărul celor care au beneficiat până acum de asistență de specialitate, prin telefon, depășește 110 persoane.

Linia GRATUITĂ de consiliere psihologică 031-9103 a fost inițiată și este coordonată de Dr. Radu Teodorescu și Dr. Adela Sălceanu, de la Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr Alexandru Obregia. În acest proiect sunt implicați voluntar 21 de psihiatri și rezidenți de Psihiatrie. Ei sunt organizați în trei schimburi, zilnic între orele 10:00 și 19:00. Există specialitatea Psihiatrie și pe platforma www.pacient.assmb.ro, serviciul medical de evaluare la distanță, inițiat de Primăria Capitalei, prin ASSSMB, unde au fost aproape 400 de consultații online.

Sfaturi despre cum putem să ne ferim de depresie și cum putem depăși mai ușor această perioadă dificilă, de izolare social prelungită, ne oferă astăzi Dr. Cristina Costache, psiholog la Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia.