Primăria Capitalei achizitioneaza 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT, capabil să depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus

Primăria Capitalei achizitioneaza 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT, capabil să depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus

Detalii :
Consiliul General al Municipiului București (CGMB), întrunit astazi în ședință extraordinara a hotărât, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, redistribuirea unor sume în bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) în vederea achiziționării unor echipamente medicale de un înalt nivel tehnologic, esențiale în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

 

Primarul General, Gabriela Firea: “Primaria Capitalei, prin institutiile si directiile din subordine, actioneaza constant pentru protejarea bucurestenilor si pentru completarea sau modernizarea dotarilor unitatilor medicale implicate in lupta de combatere a coronavirusului.
Vom achizitiona de urgenta 25 de ventilatoare și un ansamblu mobil Computer Tomograf (CT) dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus. Acest aparat ultraperformant este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi”.

Depistarea infectării cu SARS-COV 2 este posibilă în urma efectuării unei tomografii computerizate la plămâni, iar apoi, cu ajutorul unui soft special, datele sunt analizate și rezultatul se dă în timp record.

Sumele alocate pentru ansamblul mobil de CT, cu modul de inteligență artificială, sunt de 4.200.000 lei, iar cele pentru cele 25 de ventilatoare mecanice sunt de 4.875.000 lei.