Ziua Mondială a Sănătății în mijlocul pandemiei de COVID-19

Ziua Mondială a Sănătății în mijlocul pandemiei de COVID-19

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, pe 7 aprilie 2020, a avut loc videoconferința organizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala București și de Sănătatea Press Group, prin platformele media Ro Health Review și Sanatatea.TV, unde au participat personalități din domeniul sănătății.

Primarul General, Gabriela Firea: „Din punct de vedere personal am o imensă prețuire pentru asistenți. Ei sunt cei care, alături de echipa de medici, pun până la urmă pacientul pe picioare, îl redau familiei. […] ASSMB, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, derulează o serie de proiecte, o serie de programe în care sunt implicați atât medici, cât și asistenți, chiar în această perioadă. Ne preocupăm ca aceștia să nu meargă în familia lor și posibil să infecteze membrii familiei și să-i pună în pericol. De aceea, chiar înainte să vin la conferința video, am fost să vizitez o unitate hotelieră în care sunt cazați medici și asistenți care sunt în prima linie. […] Avem în acest moment peste 400 de cadre medicale, medici și asistenți, care sunt cazați în aceste unități hoteliere pentru a-și proteja familiile și merg în aceste locații între gărzi. De asemenea, este foarte importantă în această perioadă, protecția, atât a medicilor cât și a asistenților, pentru că ei sunt lângă bolnav în imediata apropiere și există un mare risc de contaminare, de aceea o preocupare a acestei perioade este aceea de a achiziționa într-un flux continuu tot ceea ce este necesar: măști chirurgicale, combinezoane, ochelari, viziere, mănuși, dezinfectanți, dar și tratamentele necesare.”

Director General Adjunct Medical ASSMB, Dr. Turkes Ablachim - „Asistentele medicale reprezintă mai mult de jumătate din personalul medical, asigurând servicii esențiale pentru pacienți și de-a lungul istoriei până în prezent, ele au fost cele care au reprezentat linia întâi în lupta împotriva bolilor. Aș putea să spun că nicicând mai mult ca în aceste zile, calitățile de care acestea dau dovadă, curajul, compasiunea, spiritul de sacrificiu, nu au fost mai apreciate. […] Primăria Municipiului Bucureşti și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București au organizat pentru acest eveniment (Ziua Mondială a Sănătății) două campanii alături de asociațiile de pacienți, cărora le mulțumim pentru aprecieri. Precum și o campanie în care invităm toți copiii, toate persoanele care pot să adreseze un mesaj de recunoștință personalului medical să o facă prin intermediul platformei noastre (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) și astfel să le mulțumim tuturor asistentelor și moașelor pentru tot ceea ce fac zi de zi și să încercăm să le încurajăm, așa cum și ele fac de fiecare dată când ajungem cu o problemă la spital." https://www.facebook.com/events/216778956261775/

 

Asistentă Șef și Moașă la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti, Daniela Stan: “Vreau să mulțumesc inițiativei Primăriei Capitalei care, prin ASSMB, a făcut posibilă transmiterea cursurilor ”Școala Părinților” pentru viitorii părinți live online. Acestea au fost primite cu o reală bucurie de graviduțele noastre și viitorii tătici. Cred cu tărie în profesia noastră, profesie care nu se poate face fără har, iar acest har ne-a fost dat pentru a putea dărui oamenilor sănătate, încredere, speranțe.”