Fapte, nu vorbe! Două echipamente medicale de ultimă oră au ajuns la spitalul Victor Babeș și vor crește substanțial viteza și capacitatea de testare

Fapte, nu vorbe! Două echipamente medicale de ultimă oră au ajuns la spitalul Victor Babeș și vor crește substanțial viteza și capacitatea de testare

 Promisiunile pe care le facem nu sunt vorbe în vânt, ci sunt duse întotdeauna la bun sfârșit. Așa cum anunțam pe 30 martie, în urma achizițiilor realizate de Primăria Capitalei, viteza de testare pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul ucigaș SARS-CoV-2 crește semnificativ.
Astăzi, suntem bucuroși să anunțăm că la Spitalul Clinic " Dr. Victor Babes" a fost livrat extractorul ARN, cel care permite creșterea substanțială atât a capacității, cât și a vitezei de efectuare a analizelor de testare, fiind vorba de un sistem de extracție automată de acizi nucleici.
Beneficiile extraodinare ale acestui aparat au fost explicate chiar zilele trecute de conf. dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș: „Extractorul automat va crește viteza de testare a mai multor probe simultan pentru noul coronavirus, precum și capacitatea noastră de a diagnostica mai rapid fiecare caz în parte, lucru care ne ajută extrem de mult la distribuirea pacienților în spital, fiind posibilă separarea mai rapidă a pacienților confirmați de cei negativi. Totodată, acest aparat multiplex ne ajută să diferențiem mai multe tipuri de germeni pentru fiecare pacient, printre care și noul coronavirus”.

 

Săptămâna trecută tot la Spitalul Victor Babeș a ajuns și un aparat de hemodiafiltrare, care va fi utilizat în tratamentul pacientilor bolnavi de COVID-19 care dezvoltă complicații renale, suplinind practic functia rinchilor.

Primăria Capitalei a investit, numai în ultimele două săptămâni, aproximativ 4 milioane de euro în aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din București. Continuăm, la foc continuu, inclusiv distribuția de materiale sanitare și de protecție în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Un număr de 4.500 de combinezoane, care au ajuns în țară în weekend, sunt livrate spitalelor chiar în aceste momente. Dintre acestea, 3.500 au ajuns astăzi la Spitalul Victor Babeș, unitate sanitară aflată în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2.