PESTE 100 DE MEDICI ȘI ASISTENTE DIN REȚEAUA DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ VOR ASIGURA URGENȚELE STOMATOLOGICE PENTRU BUCUREȘTENI

PESTE 100 DE MEDICI ȘI ASISTENTE DIN REȚEAUA DE MEDICINĂ ȘCOLARĂ VOR ASIGURA URGENȚELE STOMATOLOGICE PENTRU BUCUREȘTENI

Eforturile permanente făcute de Primăria Municipiului Bucureşti, în ultimii trei ani, pentru modernizarea și asigurarea numărului optim de medici stomatologi și asistente în Rețeaua de Medicină Școlară, își dovedesc acum eficiența.

Primăria Capitalei vine din nou în sprijinul bucureștenilor pentru a asigura tratamentul necesar pacienților cu urgențe stomatologice.

 

Menționăm că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2/2020, din data de 22 martie, s-a suspendat temporar activitatea în toate cabinetele stomatologice.

În actuala situație, bucureștenii ar fi rămas, astfel, fără asistență stomatologică de urgență. Anticipând apariția unei probleme majore de sănătate publică, Primăria Capitalei și ASSMB au luat rapid toate măsurile necesare.

Astfel, activitatea personalului medical se va desfășura în baza unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, adoptată săptămâna trecută la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, vizând menținerea sănătății dentare a copiilor și adulților pe toată perioada stării de urgență.

98 de medici și asistente din școlile și universitățile Capitalei au participat, astăzi, în patru serii diferite (pentru a respecta recomandările privind distanțarea socială), la un instructaj specific în vederea asigurării urgențelor pentru copii și adulți, fiind informați în detaliu și despre modalitatea corectă de utilizare a echipamentelor speciale de protecție.

Coordonatorul întregului program, care vizează păstrarea sănătății dentare a copiilor și adulților pe toată perioada stării de urgență, este Dr. Cristian Vlădan, managerul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Absolut toate urgențele stomatologice beneficiază de tratament GRATUIT!