Disable Preloader

”Primul Ajutor” a ajuns la Școala Gimnazială Nr. 150 din Capitală!

”Primul Ajutor” a ajuns la Școala Gimnazială Nr. 150 din Capitală!

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) împreună cu Proedus, la propunerea FNAP - Bucuresti, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) şi Societatea Romana Impotriva Epilepsiei (SRIE) organizează cursuri de prim ajutor, pentru 6.400 de elevi, timp de 3 luni, în 34 de şcoli de stat, în săptămâna ”Școala Altfel”.

”Primul Ajutor vine la şcoală!”

La solicitarea părinților, aproximativ 150 de copii, din clasele a II-a C, a III-a B, a III-a C și a IV-a B și C, de la Școala Gimnazială Nr. 150 au ascultat cu mare interes explicațiile avizate ale lectorilor cursului despre cum trebuie să acorde primul ajutor.

Cei mici au participat la demonstraţiile practice privind tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie și s-au oferit voluntar să pună în practică teoria învățată pe un manechin special. De asemenea, elevii au mai învățat cum să procedeze dacă cineva se îneacă prin ingerarea de alimente.

“La cursul de prim ajutor îmi place că învăț să pot ajuta oamenii! Cel mai mult mi-a plăcut demonstrația cu resuscitarea.”- Elevă clasa a IV, Școala Gimnazială 150.

”Mi s-a părut interesant la curs faptul că aflăm foarte multe informații care ne sunt utile pe viitor. Mi se pare frumos că vom putea salva un om.”- Elevă, clasa a VI-a, Școala Gimnazială 150.

”Aici am învățat cum să-i ajutăm pe ceilalți.”- Elev, clasa a III-a, Școala Gimnazială 150

Totodată, celor mici li s-au reamintit măsurile de igienă care se impun pentru prevenirea bolilor transmisibile, cum e gripa, de exemplu. În acest sens, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a inițiat încă de acum trei ani Campania ”Sănătatea e în mâinile tale”, în cadrul căreia elevii învață, de la medicii din rețeaua școlară, cum să se spele corect și cât de importantă este igiena mâinilor.

Chiar şi copiii pot fi SuperEroi!