Disable Preloader

SESIUNI DE INFORMARE A MEDICILOR PRIVIND BENEFICIILE PROIECTULUI „NEWBORN-ONCOFERTILITATE”

SESIUNI DE INFORMARE A MEDICILOR PRIVIND BENEFICIILE PROIECTULUI „NEWBORN-ONCOFERTILITATE”

În data de 23 ianuarie 2020, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” a avut loc o actualizare a informațiilor privind proiectul „Newborn-Oncofertilitate”.
Prezentarea a fost susținută de Dr. Andreea Enache, membru în echipa medicală a Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti în care se derulează acest proiect.
Dr. Andreea Enache: „Oncofertilitatea reprezintă un domeniu medical de graniță între oncologie și medicină reproductivă având drept scop maximizarea potențialului fertil unui pacient tânăr cu cancer și șanse de supraviețuire (…). Avantajul acestui proiect îl constituie realizarea gratuită a procedurii de prelevare a materialului biologic precum și crioconservarea timp de 5 ani”.
Aceste proceduri medicale nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și oferă șansa neprețuită pentru acești pacienți de a avea copii după finalizarea tratamentului.
În aceste demersuri suntem sprijiniți de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), care a apreciat importanța acestui proiect. Mulțumim medicilor oncologi de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic București, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”, Spitalul Băneasa Regina Maria, Spitalul Monza, Medlife și Gral Medical, care s-au implicat și au asigurat acestor tineri, beneficiari ai proiectului, șansa de a trăi minunea de a avea un copil.
Spre exemplificare, în sistemul privat, costurile acestei proceduri pentru bărbați variază între 4.200 lei și 6.400 lei.
Proiectul „Newborn – Oncofertilitate” este finanțat de Primăria Municipiului Bucureşti.
Toate informațiile privind scopul și modalitatea de înscriere în proiect pot fi obținute accesând adresa http://newborn.assmb.ro/.