Disable Preloader

PERSONALUL MEDICAL ȘCOLAR DIN REȚEAUA ASSMB EVALUEAZĂ ZILNIC COPIII, ÎN CONTEXTUL ÎNMULȚIRII CAZURILOR DE GRIPĂ

PERSONALUL MEDICAL ȘCOLAR DIN REȚEAUA ASSMB EVALUEAZĂ ZILNIC COPIII, ÎN CONTEXTUL ÎNMULȚIRII CAZURILOR DE GRIPĂ

Suntem alături de copiii dumneavoastră în școlile și grădinițele de stat din București. Cei 133 de medicii școlari și 487 de asistenți medicali evaluează elevii care prezintă simptome de gripă, și nu numai, în fiecare zi, în toate unitățile de învățământ și iau toate măsurile care se impun.
Și în acest an școlar, al treilea consecutiv, copiii au beneficiat de cursurile de educație pentru sănătate. Prin Campania „Sănătatea e în mâinile tale”, desfășurată în perioada 15 octombrie - 12 decembrie 2019, aproximativ 117.000 de preșcolari și elevi din învățământul primar au învățat că spălarea mâinilor este o metodă la îndemână, dar și eficientă de îndepărtare a germenilor și, astfel, de prevenire a îmbolnăvirilor, inclusiv gripa. De asemenea, în scrisorile noastre adresate părinților, încă din luna octombrie, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București - instituție aflată în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, a transmis informațiile despre măsurile care se impun contra virusului gripal și perioada optimă de vaccinare. Din acest an, ASSMB raportează, zilnic, printr-un sistem centralizat cazurile confirmate de gripă către Direcția de Sănătate Publică.
În această perioadă, când sezonul de gripă a debutat în forță, cea mai eficientă metodă de a preveni răspândirea bolii în colectivități este izolarea la domiciliu. Așadar, rugăm părinții să-i țină sub observație pe copiii care prezintă simptome sugestive pentru gripă precum febră, dureri de cap, dureri musculare, stare de moleșeală și până la ameliorarea stării de sănătate să îi țină acasă. Reamintim faptul că pentru reîntoacerea elevilor în colectivitate, e nevoie de obținerea avizului epidemiologic de la medicul de familie.
Care sunt simptomele de gripă și cum se desfășoară un triaj epidemiologic, într-o școală din București, aflați de la Dr. Marioara Lazo, medic Scoala Generala Nr 157 Ion Dimitriu din București, în emisiunea Neatza cu Razvan si Dani de la Antena1.