Disable Preloader

PROGRAMELE PRIMĂRIEI MUNICIPILUI BUCUREȘTI DE FERTILIZARE IN VITRO, MODEL DE BUNE PRACTICI PENTRU ALTE PRIMĂRII DIN ȚARĂ

PROGRAMELE PRIMĂRIEI MUNICIPILUI BUCUREȘTI DE FERTILIZARE IN VITRO, MODEL DE BUNE PRACTICI PENTRU ALTE PRIMĂRII DIN ȚARĂ

Ce bucurie poate fi mai mare în viața noastră decât nașterea unui copil? La polul opus, nefericirea de a nu putea avea copii este una dintre cele mai traumatizante. Pentru împlinirea visului multor cupluri de a avea un copil, Primarul General, Gabriela Firea, a inițiat, în 2018, proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1”. Pentru că s-a bucurat de succes, anul trecut, a continuat cu programul FIV2. În total, 3.000 de cupluri din Capitală beneficiază de ajutor financiar pentru fertilizare în vitro.
O dată cu aceste programe, speranța și, mai apoi, bucuria au intrat în viața multor cupluri. De la începerea primului proiect, FIV1, au trăit deja miracolul de a deveni părinți 207 de cupluri, s-au născut 241 de copii, alte aproape 200 de sarcini fiind în evoluție.
Programul, derulat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, este un succes. Și nu a rămas fără ecou. Astăzi, primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat că, începând din acest an, cuplurile care nu pot avea copii vor primi bani de la Primărie pentru reproducerea umană asistată.
#programeFIV1siFIV2
#PMB
#ASSMB