Disable Preloader

PRIMĂRIA CAPITALEI, ÎN SPRIJINUL COPIILOR ALERGICI DE 10 ORI MAI MULȚI COPII CU ALERGII, ÎN ȘCOLILE DIN BUCUREȘTI, FAȚĂ DE ANUL TRECUT

PRIMĂRIA CAPITALEI, ÎN SPRIJINUL COPIILOR ALERGICI DE 10 ORI MAI MULȚI COPII CU ALERGII, ÎN ȘCOLILE DIN BUCUREȘTI, FAȚĂ DE ANUL TRECUT

64 de părinți din aproximativ 9100 au depus, de la începutul anului școlar, documente care confirmă alergiile severe de care suferă copiii lor.
24 dintre ei au solicitat și injectoare cu adrenalină (EpiPenuri) pentru a fi utilizate, la școală, în caz de șoc anafilactic. În anul școlar precedent, au fost doar șase solicitări în acest sens.
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, sprijină financiar achiziționarea de Epipenuri. Un asemenea dispozitiv medical costă aproximativ 200 de lei, pentru fiecare caz în parte fiind necesare două bucăți.
Pentru a avea o evidență clară a numărului de copii cu alergii, cu scopul de a le asigura gratuit necesarul de Epipenuri, apelăm la părinți să declare medicului din cabinetul școlar, dacă au un copil cu alergie alimentară severă și să completeze chestionarul:
http://assmb.ro/…/reteaua%2…/chestionar/chestionar%20alergii
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în colaborare cu Asociația Română de Educație în Alergii și cu susținerea Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar a inițiat, în mai, anul acesta, o serie de workshopuri intitulate ”Și Copiii Alergici au Dreptul la Educație” în care personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară a fost instruit pentru a interveni rapid în cazul în care un copil cu alergie suferă un șoc anafilactic. Cum au decurs aceste cursuri și cât de utile sunt, în materialul următor: