MÂNCARE CA LA RESTAURANT, ÎN MATERNITĂȚILE PRIMĂRIEI CAPITALEI

MÂNCARE CA LA RESTAURANT, ÎN MATERNITĂȚILE PRIMĂRIEI CAPITALEI

 

În ultimii doi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat majorarea cu 50% a alocației de hrană în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

La Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti, de exemplu, pentru hrana unei lăuze se alocă 22,50 lei pe zi, față de 15 lei cât este norma stabilită de Ministerul Sănătății. Mâncarea este de calitate și în conformitate cu normele în vigoare și se prepară în bucătăria modernă și complet utilată a maternității. 
Meniurile sunt centralizate în Blocul Alimentar unde se pregătesc porțiile de mâncare necesare fiecărei secții, pentru fiecare tip de regim solicitat. 
În concordanță cu recomandările medicilor curanți, meniurile afișate se modifică în funcție de restricțiile alimentare recomandate pacientelor.
Maria Spiridon, nutriționist și dietetician, stabilește meniurile pentru a doua zi, în 2-4 variante, astfel încât fiecare pacientă să poată să-și aleagă singură ce preferă. Meniul, pentru masa de prânz, este compus din ciorbă, fel principal și desert. De asemenea, există și variante pentru persoanele diabetice, pentru cele care țin post sau sunt la regim fără sare. Toate ingredientele sunt de cea mai bună calitate, pentru a obține o hrană proaspătă și gustoasă, corelată cu necesarul nutrițional specific afecțiunilor. Lăuzele beneficiază de cinci mese pe zi, trei principale și două gustări.