Disable Preloader

PESTE 1.300.000 DE EURO A INVESTIT PRIMĂRIA CAPITALEI ÎN BLOCUL OPERATOR ȘI ATI, LA SPITALUL FOIȘOR

PESTE 1.300.000 DE EURO A INVESTIT PRIMĂRIA CAPITALEI ÎN BLOCUL OPERATOR ȘI ATI, LA SPITALUL FOIȘOR

 

Blocul operator al Spitalului Clinic de Ortopedie și Traumatologie Osteoarticulară Foișor, aflat în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, este structurat pe două etaje și include 8 săli de operație, camere de trezire lentă, filtre și camere de relaxare pentru personalul medical.

Aproximativ 700 de pacienți din București și din țară sunt operați la Spitalul Clinic de Ortopedie și Traumatologie Osteoarticulară Foișor, aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și serviciilor Medicale Bucuresti.

În fiecare bloc operator există spălător pentru medici, cameră de preanestezie unde bolnavul e pregătit pentru operație și o sală cu containere pentru instrumentarul folosit. Aceste containere sunt evacuate cu ajutorul unui lift special, până la subsol, la departamentul de sterilizare. Aerul din sala de operație e filtrat printr-un sistem special, practic, se schimbă la fiecare minut. Sala de operație e dotată cu monitoare pentru ca toată echipa medicală să urmărească intervenția. Transferul pacientului din Blocul Operator în ATI se face pe ușa automată. Întreaga secție de ATI-Reanimare e open space, doar rezerva septică este separată. Secția ATI dispune de 24 de paturi, plus 4 paturi din cele două camere de trezire lentă din Blocul Operator. Fiecare pat din ATI are monitor video conectat la calculatoarele de la desk-ul de comandă al personalului medical, aparatură pentru monitorizarea funcțiilor vitale și telecomandă pentru ca pacientul să poată chema medicul sau asistenta.

În filmul de prezentare, Cristina Dinu, asistent șef, Bloc Operator și Sterilizare.