SPITALUL DE COPII DR. VICTOR GOMOIU, DOTAT LA STANDARDE EUROPENE

SPITALUL DE COPII DR. VICTOR GOMOIU, DOTAT LA STANDARDE EUROPENE

SPITALUL CLINIC DE COPII ”DR. VICTOR GOMOIU”, ADMINISTRAT DE PRIMĂRIA CAPITALEI, DOTAT LA STANDARDE EUROPENE

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, este primul spital de copii construit de la zero, în ultimii 30 de ani în România, iar investiția se ridică la 50 de milioane de euro. Un reportaj RTV vorbește despre tratamentele revoluționare care se fac în Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu dar și despre dotările de ultimă generație.

Noul spital are șase etaje, suprafața construită e de aproape 20.000 mp (față de 5.660 mp cat avea spitalul vechi), fiind proiectat și realizat la standarde UE, dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. 

Toate sectiile și compartimentele din vechiul spital (Pediatria, Neurologia, Gastroenterologia, Pneumologia, Alergologia, ORL, Cardiologia Pediatrică) au fost mutate în noua clădire. Odată cu extinderea spitalului s-a mărit și numărul specializărilor. S-au înființat șapte secții noi (Ortopedie, Chirurgie Pediatrică, Diabetologie, Endocrinologie, Hematologie, Oncologie pediatrică și Dermatologie) iar numărul paturilor a crescut de la 157 la 202 și 50 de paturi pentru însoțitori. 

Numărul sălilor de operație a crescut de la două existente, deservind o singură specialitate (ORL) la zece (două săli operații ORL, patru săli operații Chirurgie Pediatrică și patru săli de operație pentru Ortopedie Pediatrică).
#PMB
#ASSMB
#spitalepmb