„SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII”- ASSMB MARCHEAZĂ ZIUA DEDICATĂ ”DIETELOR SĂNĂTOASE” PRIN: ”COPIII SĂNĂTOȘI AI BUCUREȘTIULUI”

„SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII”- ASSMB MARCHEAZĂ ZIUA DEDICATĂ ”DIETELOR SĂNĂTOASE” PRIN: ”COPIII SĂNĂTOȘI AI BUCUREȘTIULUI”

 

”COPIII SĂNĂTOȘI AI BUCUREȘTIULUI” - campanie susținută de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București-

Cu ocazia zilei de 16 mai 2019 dedicată „Dietelor sustenabile și sănătoase”, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București susține acest eveniment prin cursurile de nutriție dedicate copiilor din învățământul de stat din București. 
Astfel, prin campania „Copiii sănătoși ai Bucureștiului”, adresată elevilor din clasele a V-a și a VI-a, medicii din cabinetele școlare îi învață pe copii cum să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. De la începutul proiectului, pe 4 martie 2019 și până acum, medicii din cadrul Rețelei de Medicină Școlară au susținut 623 de ore în 130 de unități de învățământ din toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului. În total, aproximativ 16.000 de elevi au participat deja la orele de nutriție. Lecțiile sunt interactive și se bazează pe un dialog deschis între elevi și medicii ASSMB, dar și pe prezentări și proiecții powerpoint. 
Campania ”Copiii sănătoși ai Bucureștilui” are drept scop promovarea unui stil de viață sănătos, și anume: mic dejun zilnic, consumul adecvat de apă, de legume și fructe, dar și practicarea zilnică a 60 de minute de mișcare fizică. 
În egală măsură, campania se adresează și părinților prin Ghidul pentru părinți privind alimentația sănătoasă și activitatea fizică postat pe site-ul http://assmb.ro/ la secțiunea Campanii / Campania „ Copiii sănătoși ai Bucureștiului”. Tot pentru părinți avem postat pe site-ul ASSMB și un chestionar de feedback care poate fi completat on-line și care ne va ajuta la evaluarea campaniei. 
„Săptămâna Europeană a Sănătății” este organizată pentru prima oară, anul acesta, la inițiativa Asociației Europene de Sănătate Publică, alături de Comisia Europeană și cu sprijinul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.
Astăzi, 16 mai, este ziua dedicată „Dietelor sustenabile și sănătoase”. O dietă care include mai multe alimente de origine vegetală este sănătoasă pentru oameni și pentru planetă, deopotrivă. De asemenea, aportul de zaharuri poate fi redus prin limitarea consumului de băuturi și alimente cu un conținut caloric ridicat și prin gustări alcătuite din fructe și legume proaspete. Alimentația are și o componentă socială foarte importantă, iar mesele luate în comun ajută la păstrarea sănătății mentale și la combaterea izolării sociale. Un stil de viață sănătos și echilibrat începe de la vârste fragede.

#assmb
#PMB
#totulpentrusănătateacopiilor