TRATAMENTE STOMATOLOGICE PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI DIN TOATĂ ȚARA NUMAI LA SPITALUL OMF “Dan Theodorescu” DIN CAPITALĂ

TRATAMENTE STOMATOLOGICE PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI DIN TOATĂ ȚARA NUMAI LA SPITALUL OMF “Dan Theodorescu” DIN CAPITALĂ

20 de copii cu dizabilități din București care nu s-au tratat niciodată la dentist sau aveau probleme dentare extrem de grave au fost investigați și operați la Spitalul Clinic De Chirurgie Oromaxilofaciala “prof. Dr. Dan Teodorescu”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Programul, inițiat de Primarul General, Gabriela Firea, a debutat în noiembrie anul trecut.
După programare și evaluare medicală, copiii au fost tratați în Secția Clinică de Chirurgie OMF, de un personal medical cu o bogată experiență în domeniu. Pentru tratamentul acestor cazuri dificile, s-a constituit o echipă multidisciplinară, formată dintr-un medic chirurg OMF, un medic specialist stomatolog pedodont și un medic ATI . Au fost si cazuri complexe care au necesitat pentru reabilitarea cavității bucale intervenții cu durata de 6-7ore. 
Dat fiind numărul tot mai mare de solicitări de tratamente stomatologice din partea copiilor cu nevoi speciale, personalul medical a decis continuarea și extinderea programului, cu intervenții sub anestezie generală. De acest program beneficiază copiii din toată țara.