PROIECT FINALIZAT - PROIECT ”O ȘANSĂ PENTRU CUPLURILE INFERTILE”

Având în vedere Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 121/28.03.2018 privind aprobarea Proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile”, care prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de până la 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, în temeiul art.2 din H.C.G.M.B anterior menționat, s-a întocmit Regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din București pentru efectuarea procedurii FIV.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea natalității în rândul populației, pe raza Municipiului București, prin acordarea unui sprijin financiar pentru aproximativ 1000 de cupluri.

Beneficiarii proiectului vor fi cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Proiect FIV, în cadrul căreia sunt menționate toate condițiile ce trebuiesc a fi îndeplinite de către cuplurile solicitante.

Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” va debuta începând cu data de 4 iunie 2018 și va fi implementat până în decembrie 2019.

Organizatorul Proiectului - Primăria Capitalei, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Obiectivul proiectului - creșterea natalității în rândul populației, pe raza Municipiului București, prin acordarea unui sprijin financiar pentru aproximativ 1.000 de cupluri, pentru efectuarea procedurii FIV.

Perioadă de desfășurare - „O șansă pentru cuplurile infertile” a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București, pe 28.03.2018, a debutat pe 4 iunie 2018 și urma să se desfășoare până în decembrie 2019. Însă, toate cele aproape 1.000 de cupluri s-au înscris în program până în decembrie 2018 și astfel, Primăria Capitalei a decis aprobarea proiectului FIV2.

Beneficiarii proiectului - cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical.

Costurile proiectului: sprijinul financiar de 13.800 lei/cuplu/solicitare, acordat sub formă de vouchere simultan – unul de 4.600 de lei pentru medicamente și al doilea de 9.200 de lei pentru proceduri medicale. Costul total: aproape 3 milioane de euro.

Mai multe detalii pe http://fiv.assmb.ro