”ZIUA PREMATURULUI 2019”- UN EVENIMENT MAGIC PENTRU COPII ORGANIZAT DE MATERNITATEA CANTACUZINO

”ZIUA PREMATURULUI 2019”- UN EVENIMENT MAGIC PENTRU COPII ORGANIZAT DE MATERNITATEA CANTACUZINO

 

#ziuaprematurului2019
80 de familii cu copii născuți prematur la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, au petrecut alături de medicii și asistentele de la Neonatologie și de la Terapie Intensivă, de Ziua Prematurului. A cincea ediție a evenimentului s-a bucurat de o participare impresionantă. Au fost multe zâmbete, distracție și tort pentru micii campioni iar personalul medical a fost extrem de fericit când a văzut cât de frumos și armonios au crescut bebelușii, îngrijiți cu atâta dăruire. La nivel mondial, Ziua Prematurului se sărbătorește pe 17 noiembrie, însă organizatorii de la Spitalul Cantacuzino au sărbătorit în avans, tocmai pentru a da posibilitatea micuților să se distreze în aer liber, într-un complex dedicat copiilor din Parcul Regele Mihai.

Iuliana Pășălan, asistent șef la Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino:
”Ne bucurăm să-i avem astăzi prezenți pe acești copii minunați. Avem multe perechi de gemeni dar și tripleți și chiar și cvadrupleți. Sunt copii cu vârste de gestație între 24 și 36 de săptămâni care acum sunt mari. Copii care la naștere au avut chiar și 600 de grame și au supraviețuit și sunt sănătoși.”

Secția de Neonatologie de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino are 15 locuri pentru prematuri și nou-născuți normoponderali și 14 locuri pentru@ prematuri cronici. În România se nasc prematur aproape 20 de mii de copii, anual. Datorită dotărilor și a personalului medical specializat, Maternitatea Cantacuzino are cea mai mare rată de prematuritate din țară. Dacă la nivel național rata de prematuritate este de 11 la sută, la Maternitatea Cantacuzino rata este de aproape 20 la sută.
Dr. Turkes Ablachim, Director Medical ASSMB:
”Este a treia oară când vin la acest eveniment și de fiecare dată mă emoționez. Experiența personală grea prin care ați trecut voi, ca părinți, pentru a avea copii sănătoși mă copleșește. Cu toții vedem și cât de mari sunt eforturile echipelor medicale care îngrijesc prematuri. Pot să vă spun că sănătatea mamei și a copilului se bucură de o atenție specială din partea Primarului General, Gabriela Firea. Astfel, în ultimii trei ani, maternitățile Primăriei Capitalei, printre care și Maternitatea Cantacuzino, au avut parte de investiții semnificative în echipamente medicale, dedicate bebelușilor.”
Primăria Municipiului Bucureşti a realizat, anul trecut, investiții de 3 MILIOANE DE EURO în maternitățile pe care le administrează prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
La Maternitatea Cantacuzino a fost achiziționată aparatură modernă: paturi ATI, monitoare pentru funcții vitale, mașini de ultimă generație pentru spălat instrumentar, ventilatoare neonatale, lămpi fototerapie, mese de resuscitare complexe, incubatoare cu servocontrol. S-au realizat lucrări de reamenajare în trei saloane de prematuri și s-a modificat statul de funcții pentru a suplimenta numărul de posturi de asistent pentru Terapie Intensivă și Prematuri. Pentru viitorii părinți, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, desfășoară cursuri gratuite de îngrijire a nou-născuților, prin campania Școala Părinților, despre care cei interesați se pot informa pe www.assmb.ro, la Secțiunea Campanii.