ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IGIENEI MÂINILOR

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IGIENEI MÂINILOR

Astăzi, de Ziua Internațională a Igienei Mâinilor, ne aducem aminte, încă o dată, cât de importantă este #prevenția!

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, se alătură campaniei World Health Organization Office for Romania privind importanţa igienei mâinilor în rândul cadrelor medicale pentru asigurarea unei stări de sănătate optime și pentru prevenția bolilor transmisibile, inclusiv a infecției cu noul coronavirus COVID-19.

Anul 2020 a fost declarat de OMS anul asistentelor și moașelor care își dedică viețile pentru a-i îngriji pe alții, dar au și rolul de a sfătui și de a consilia pacienții de la primele clipe din viață! De aceea, tema campaniei de anul acesta, "Salvează Vieți: Spală-te pe mâini" este strâns legată de anul dedicat asistentelor și a moașelor și are ca scop recunoașterea acestora ca #eroi în prima linie și de a le arăta toată recunoștința și aprecierea în mod public.

În plină pandemie Covid-19, suntem conștienți de rolul vital al acestora, iar simplul gest de igienizare a mâinilor poate salva vieți, fiind un indicator de calitate al sistemelor de sănătate.

Astăzi, fiți alături de noi pentru a sărbători asistentele și moașele din spitale! În spitalele administrate de ASSMB lucrează peste 3.600 de asistente și moașe, cărora le mulțumim pentru devotamentul, altruismul și profesionalismul cu care își desfășoară activitatea!

Așteptăm în continuare mesajele voastre de susținere pentru personalul medical din spitale https://www.facebook.com/events/216778956261775/

Un simplu gest, salvează vieți! Rețineți, întotdeauna prevenția este mai eficientă decât tratamentul!

#AsistenteșiMoaședeNota10
#SuntemÎmpreună
#ASSMB
#PMB