”ZIUA COPIILOR CONCEPUȚI IN VITRO”

”ZIUA COPIILOR CONCEPUȚI IN VITRO”

În data de 15 septembrie 2018, între orele 10:30 și 16:30 cu ocazia împlinirii a 22 de ani de fertilizare in vitro în România și 40 de ani de FIV în lume, a fost desfășurat evenimentul Ziua Copiilor concepuți „in Vito”.  Acesta fost desfășurat de către Asociația “Și eu am dreptul să fiu părinte”, în parteneriat cu Primăria Capitalei și cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

La eveniment au participat medicii care au pus bazele fertilizării in vitro în România dar și reprezentanții clinicilor de stat și private, acreditate pentru FIV, alături de părinții care au apelat, cu succes, la această procedură. A fost prima acțiune de acest gen, unde cuplurile interesate de FIV pot obtine informații și sfaturi direct de la medici.

Copiii prezenți s-au delectat în atelierele de creație și au avut parte de surprize precum tobogane gonflabile, piese de teatru, relaxare prin sport și pantomimă.

Au fost distribuite chestionare în vederea obținerii unui feedback din partea părinților cu privire la desfășurarea evenimentului și pentru a afla prevalența informațiilor cu privire la proiectul ”O Șansă pentru Cuplurile Infertile”