ZILELE ȘTIINȚIFICE MEDICALE ALE SPITALULUI CLINIC COLȚEA - 314 ANI DE LA ÎNFIINȚARE 13-15 DECEMBRIE 2018

ZILELE ȘTIINȚIFICE MEDICALE ALE SPITALULUI CLINIC COLȚEA - 314 ANI DE LA ÎNFIINȚARE 13-15 DECEMBRIE 2018

 Evenimentul de la Spitalul Clinic Colțea a reunit zeci de specialiști ai spitalului, manageri de instituții medicale din București dar și invitați din străinătate. Sesiunea științifică a început cu discursul managerului Zilele Spitalului Clinic Coltea, Dr. Mircea Lupușoru, urmat de prezentarea Președintelui Societății ORL din Serbia Dr. Milan Stankovic, cu care Spitalul Clinic Colțea are un parteneriat de pregătire al rezidenților.

Spitalul Clinic Colțea administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București se poate mândri cu o operaţie în premieră pentru Europa de Est, realizată în luna octombrie. Atunci, Conf. Dr. Șerban Berteșteanu- șef secție ORL și medicul ORL Bogdan Popescu au reuşit să extirpe o tumoră de limbă prin metodă endoscopică. Bolnavii nu mai rămân astfel mutilaţi, aşa cum se întâmplă în cazul operaţiilor clasice.
Recent, la Spitalul Clinic Colțea au fost investiți de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cinci milioane de lei într-un accelerator linear de ultimă generație. În viitorul apropiat vor mai fi investite alte șapte milioane de lei în echipamente și aparatură medicală performante.

Spitalul Clinic Colțea este prima instituție de sănătate din România iar în 1896 s-au făcut aici primele radiografii medicale din țară. Cu aparatul radiologic de la acel moment a fost făcută o radiografie a mânii drepte a Reginei Elisabeta. Dovada este chiar o fotografie aflată în arhivele spitalului. Gestul Reginei nu era o necesitate ci a avut rolul de a insufla încredere românilor în noua tehnologie medicală, bazată pe folosirea razelor X.