ZILELE Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino - 85 DE ANI DE ISTORIE ȘI PROFESIONALISM

ZILELE Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino - 85 DE ANI DE ISTORIE ȘI PROFESIONALISM

 INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO LA SECȚIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE CHIRURGIE II

Cei 85 de ani de istorie ai Spitalului Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino” au fost marcați prin organizarea ”Zilelor spitalului” în perioada 6-8 februarie 2019. Programul din acest an s-a axat pe prezentări interactive ale proiectelor derulate de spital. Au avut loc, de asemenea, sesiuni de comunicări științifice în care au fost prezentate cazuri clinice, precum și planuri de îngrijiri generale și speciale adaptate fiecărui caz.
Preocuparea Primăria Municipiului Bucureşti pentru modernizarea și dotarea spitalelor pe care le administrează prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București s-a materializat și în cazul Spitalului ”Dr. Ion Cantacuzino” prin investiția de aproximativ 23.000.000 de lei, bani folosiți pentru reabilitarea și dotarea a trei săli de operații pentru pacientele cu probleme genitale grave care necesită intervenții chirurgicale.

Datorită acestei investiții, capacitatea de spitalizare este acum de 10 paturi (3 paturi ATI și 7 paturi post-operator), iar medicii și personalul medical (9 medici primari și specialiști) sunt la cel mai înalt standard de pregătire și profesionalism.

Toate sălile de operații sunt prevăzute cu tarchet antibacterian pe pereți și pe podea, filtre Hepa pentru purificarea aerului, paturi ATI noi, uși automate, instalații de oxigen și mobilier specific, în conformitate cu standardele europene.

Linia de laparoscopie, linia de histeroscopie, electrobisturiul (pense care taie și sigilează incizia în același tim), cât și plasma jet reprezintă aparatura nouă, ultraperformantă, care asigură reușita intervențiilor chirurgicale. De exemplu, plasma jet, foarte utilă în operațiile laparoscopice de endometrioză, împiedică disiparea chisturilor endometriozice care se pot sparge la extracție, existând pericolul să se disemineze în abdomen.

Sălile de operație sunt, de asemenea, dotate cu spații de igienizare moderne, un aparat electronic pentru dezinfectarea instrumentarului chirurgical (emite automat date despre cât ar trebui să dureze dezinfectarea) și un nebulizator pentru eliminarea infecțiilor intraspitalicești.

Reabilitarea și dotarea Secției de Ginecologie Chirurgie II, de la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, s-a realizat în doar trei luni.