NOIEMBRIE, LUNA PREMATURITĂȚII ÎN MATERNITĂȚILE PRIMĂRIEI CAPITALEI, MOMENTE SPECIALE DEDICATE MICILOR LUPTĂTORI

NOIEMBRIE, LUNA PREMATURITĂȚII ÎN MATERNITĂȚILE PRIMĂRIEI CAPITALEI, MOMENTE SPECIALE DEDICATE MICILOR LUPTĂTORI

Pe 17 noiembrie, ca în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Prematurității. La Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti și la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, evenimentele pregătite de personalul medical au fost pline de emoții pentru prematurii de ieri, deveniți învingătorii de azi! Zâmbitori, veseli și sănătoși, zeci de copii au fost în centrul atenției tuturor. Medicii, asistentele și infirmierele i-au strâns în brațe pe acești copii, cu puține șanse de supraviețuire la naștere și care, datorită devotamentului lor și cu ajutorul aparaturii moderne din secțiile de neonatologie și ATI, le-au oferit bebelușilor șansa vieții lor.
Evenimentul de la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti, încheiat cu un prânz și o lansare emoționantă de baloane, a fost organizat de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Cu gândul și inima pline de speranță, veghindu-și săptămâni la rând bebelușii în incubatoare, mămicile internate cu prematuri, la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, au avut parte de clipe de relaxare, într-o ședință de lifestyle, prin bunăvoința și implicarea organizației Salvati Copiii Romania.
În cele patru maternități ale Primăriei Capitalei Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea GiulestiSpitalul Clinic Nicolae MalaxaSpitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino s-au născut în primele 10 luni ale anului 8351 de copii, din care 947 au fost prematuri.

ATELIER CU FLORI PENTRU MĂMICILE DE PREMATURI LA SPITALUL FILANTROPIA

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, împreună cu Asociatia Unu si Unu au organizat pe 23 noiembrie un atelier de aranjamente florale intitulat “Flowers and Gratitude” (Atelier de artă florală). Evenimentul a fost dedicat exclusiv mămicilor cu bebeluși prematuri, care au realizat buchete de flori superbe și le-au dăruit medicilor și asistentelor.
Asigurarea unor servicii medicale de calitate implică din partea noastră și grijă pentru mămicile care stau alături de bebelușii prematuri perioade îndelungate, sub povara suferințelor și a îndoielii, cu răbdare și putere. De aceea, le asigurăm pe mămici că ne gândim la ele și vom organiza și alte evenimente, dedicate special lor.

 

 

 

PRIMARUL GENERAL, GABRIELA FIREA, SUSȚINE FAMILIA ȘI NATALITATEA

O declarație emoționantă a Acad. Prof. Dr. Bogdan Marinescu, „tatăl mai multor generații” născute la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu - Maternitatea Giulesti, în filmul realizat de Ziua Prematurității.