Mulțumim, Domnule Dr. Emilian Imbri!

Mulțumim, Domnule Dr. Emilian Imbri!

 

Dr. Emilian Imbri, managerul celui mai mare și mai încercat spital COVID-19 din țară - Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” - și-a încheiat, astăzi, mandatul la conducerea unității sanitare bucureștene.  

În semn de respect și apreciere pentru întreaga activitate depusă, directorul general al Adiministrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Vasile Apostol, i-a înmânat Dr. Emilian Imbri o plachetă onorifică din partea Primăriei Capitalei și a ASSMB și i-a transmis cele mai alese urări și succes în activitatea viitoare. 

Poziția de manager interimar va fi preluată de Conf. Dr. Simin Florescu, medic primar boli infecțioase, în prezent director medical al spitalului. 

Oarecum simbolic, schimbul de ștafetă de la Spitalul „Victor Babeș” se întâmplă la un an de când în România a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus.  

De atunci și până acum, la Spitalul „Victor Babeș”, inclusiv la Secția Externă Modulară Pipera, au fost internate aproape 11.000 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2. 

Pentru Dr. Imbri și personalul medical și auxiliar de la „Victor Babeș”, numărul uriaș de pacienți s-a tradus în multe zile și nopți de muncă extenuantă, stres omniprezent și o presiune continuă care, inevitabil, lasă urme adânci. 

A fost un an de foc, iar ei sunt „veteranii” războiului cu pandemia. Prezenți pe baricade încă din primul minut, și încă pe baricade… 

Mulțumim!