#DINCOLODECOVID - EDIȚIE SPECIALĂ "SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALERGIEI", 13-19 IUNIE 2021

#DINCOLODECOVID - EDIȚIE SPECIALĂ "SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALERGIEI", 13-19 IUNIE 2021

 

Primăria Municipiului București, prin ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, se alătură inițiativei globale de a marca “Săptămâna Mondială a Alergiei”, 13-19 iunie 2021, care în acest an se derulează sub sloganul “ANAFILAXIA. Fii conștient. Fii pregătit. Salvează vieți!”.

 

„Săptămâna Mondială a Alergiei” este un eveniment anual, organizat începând din anul 2005 sub egida World Allergy Organisation (WAO), scopul fiind de a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de afecțiunile alergice, și de a face cunoscute cele mai noi informații care să faciliteze abordarea corectă a acestor boli de către specialiștii în domeniu.

 

Pentru a marca evenimentul, ASSMB vă inbită la o ediție specială din seria #DINCOLODECOVID, LIVE ONLINE pe pagina oficială de Facebook a ASSMB, marți, 15 iunie 2021, ora 14:00, invitatul nostru fiind Conf. Univ. Dr. Florin Dan Popescu, medic primar alergolog la Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa”.

 

Anafilaxia este o reacție alergică severă care survine brusc și poate pune în pericol viața. Simptomele frecvente ale anafilaxiei includ pruritul, inflamația gâtului și hipotensiunea. În mod obișnuit, boala este cauzată de mușcături și înțepături de insecte, sau de anumite alimente și medicamente.

 

Subiectele pe care le vom aborda în discuția cu Conf. Univ. Dr. Florin-Dan Popescu includ rinitele alergice, manifestările clinice și riscul de anafilaxie la unii pacienți, precum și rolul alergologului în diagnostic și tratament. Totodată, vom discuta despre impactul modificărilor clinice, dar și al pandemiei de COVID-19, asupra răspândirii și frecvenței afecțiunilor alergice.

 

Ca de obicei la evenimentele LIVE ONLINE găzduite pe pagina oficială de Facebook a ASSMB, vă invităm să adresați întrebările Dumneavoastră în secțiunea „comentarii” a paginii, iar invitatul nostru va răspunde tuturor solicitărilor, pe parcursul transmisiunii în direct.

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #SăptămânaMondialăaAlergiei2021 #DINCOLODECOVID