DEPRESIA NU MAI TREBUIE SĂ FIE UN SUBIECT TABU! DEPRESIA POATE FI TRATATĂ!

DEPRESIA NU MAI TREBUIE SĂ FIE UN SUBIECT TABU! DEPRESIA POATE FI TRATATĂ!

SPITALUL CLINIC DR. AL. OBREGIA- PARTENER OFICIAL AL CONFERINȚEI NAȚIONALE INTERDISCIPLINARE ”STRESUL, ANXIETATEA, DEPRESIA”- EDIȚIA A ȘAPTEA

În prezența a 500 de medici, asistenți, invitați din țară dar și din Republica Moldova, ediția a șaptea a conferinței multidisciplinare cu tema principală depresia a debutat, astăzi, la București. Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, de la Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia este coordonatorul științific al conferinței:
”Vreau ca toată lumea să știe care e adevărata față a depresiei. Conferința aceasta este una multidisciplinară. Aceasta înseamnă că avem nu numai medici psihiatri ci și psihologi, medici de medicină de familie, medici interniști de diverse specialități. De ce? Pentru că depresia poate să modifice comportamentul din punctul de vedere al bolilor deja existente ale pacientului, în sensul negativ. Pe românește, depresia poate să precipite afecțiunile, dacă nu este tratată. Și vă dau un exemplu concret: un infarct de miocard care are asociată și depresia, dacă aceasta din urmă rămâne netratată, pacientul are un risc mai mare de deces. Intenția noastră este ca oamenii să înțeleagă că depresia trebuie tratată.

Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, aflat în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, este partenerul oficial al evenimentului, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila.” 
”Noi la Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Al. Obregia tratăm foarte multe cazuri de depresie. Eu lucrez aici din 1983. Este, practic, a doua mea casă. În ultima perioadă, depresia nu mai e un subiect tabu, ceea ce e bine. Oamenii văd că Spitalul Clinic Dr. Al. Obregia este un loc unde pot să vină și să spună ce îi supără și unde pot să primească ajutor”, a mai declarat Prof. Dr. Mirela Manea.

 

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Al. Obregia, Dr. Andrian Țîbîrnă:
Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia este cel mai mare spital de psihiatrie din țară și din sud-vestul Europei iar această conferință, care are loc deja de 7 ediții, a devenit o tradiție. E important de menționat că primele ediții au avut loc doar în București iar de câțiva ani, acestea s-au extins și în țară. Acest eveniment ajută practic medicii din țară să afle noutăți prin medicii Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Al. Obregia. Pentru unii medici din țară e greu și dificil să se deplaseze la București și atunci noi ne deplasăm în țară cu medicii și colaboratorii noștri pentru a fi auziți mai bine.”
Au urmat apoi susțineri de lucrări științifice precum: 
”Predicția riscului de recivivă în dependența de alcool folosid markerii psihoendocrini”- Prof. Univ. Dr. Ion Coșciug din Republica Moldova
”Depresia- factor predictiv al demenței?”- Prof. Univ. Dr. Mirela Manea
”Abuzul la vârstnici- instrument de evaluare” Conf. Univ. Dr. Ana Capisizu
Următoarele ediții ale Conferinței Multidisciplinare ”Stresul, Anxietatea și Depresia” vor avea loc în iunie la Băile Herculane și în octombrie la Târgu-Mureș. Toți participanții la conferință primesc credite EFC/EMC/CPR.