CONTINUAREA CAMPANIEI ”SĂNĂTATEA E ÎN MÂINILE TALE! ”

CONTINUAREA CAMPANIEI ”SĂNĂTATEA E ÎN MÂINILE TALE! ”

Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

Obiectivele generale ale proiectului le reprezintă educarea și conștientizarea importanței spălatului pe mâini. În acest an școlar lecțiile vor include demonstraţii practice, iar copiii  vor învăța cum să se spele corect pe mâini. 

 

Obiectivele specifice ale campaniei sunt informarea copiilor privind riscul și bolile infecţioase ce se transmit prin mâini.

 

Durata: Proiectul se va derula în ziua de 15 octombrie 2018 (Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini)

 

Beneficiarii campaniei vor fi preșcolarii și elevii din rețeaua școlară a Municipiului București.

 

Publicul țintă: toți copiii din grădinițele de stat din București (număr de grădinițe – 162) și toți elevii din învățământul primar și gimnazial de stat (număr de școli – 157).

Serviciul de Promovare a Sănătății și Punctul Focal își propune desfășurarea acestei campanii prin intermediul medicilor din rețeaua medicală școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Potrivit datelor oficiale transmise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în anul școlar 2017-2018 pe raza municipiului București au fost înscriși 164.728 de preșcolari și elevi în cadrul celor 319 de unități de învățământ.

Proiectul are în vedere distribuirea, în fiecare unitate de învățământ, a câte două afișe ale campaniei, rezultând un număr total aproximativ de 350 afișe și alte 3.000 afișe cu tehnici de spălat pe mâini pentru băi.