CONTINUAREA CAMPANIEI DE PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII ORALE

CONTINUAREA CAMPANIEI DE PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII ORALE

Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Durata: Campania de va desfășura pe durata anului școlar 2018-2019, în perioada octombrie-iunie.

Beneficiarii campaniei vor fi preșcolarii și elevii din rețeaua școlară a Municipiului București.

Publicul țintă este alcătuit din copiii din grădinițele de stat din București  și elevii din învățământul de stat, raportându-ne la clasele 0-VII.

Serviciul de Promovare a Sănătății și Punctul Focal își propune desfășurarea acestui proiect prin intermediul medicilor stomatologi din rețeaua medicală școlară a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, care să desfășoare ore de educație dentară preșcolarilor și școlarilor din clasele 0-VII.

Proiectul are în vedere distribuirea, în fiecare unitate de învățământ, a câte două afișe ale campaniei, rezultând un număr total aproximativ de 650 de afișe necesar a fi tipărite. De asemenea, proiectul are în vedere distribuirea unui kit (care să conțină o periuță și o pastă de dinți) pentru aproximativ 164.728 de preșcolari și elevi (clasele 0-VII).

Obiectivele generale ale campaniei le reprezintă educarea și conștientizarea importanței igienei orale, prevenirea afecțiunilor stomatologice, colectarea datelor privind sănătatea orală a preșcolarilor și elevilor și estimarea prevalenței bolilor dentare.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt informarea copiilor privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestor afecțiuni, transmiterea de recomandări preșcolarilor și elevilor privind menținerea sănătății orale. De asemenea, evidențierea legăturii dintre sănătatea orală și cea generală și importanța pentru un organism sănătos a prevenției și tratării precoce a afecțiunilor orale se numără printre obiectivele campaniei.