CONGRESUL NAȚIONAL DE REUMATOLOGIE, UN EVENIMENT DE REFERINȚĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ

CONGRESUL NAȚIONAL DE REUMATOLOGIE, UN EVENIMENT DE REFERINȚĂ ÎN LUMEA MEDICALĂ NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ

Congresul Național de Reumatologie, cu participare internațională, continuă sa fie un eveniment de referință atât pentru reumatologi, cât și pentru medici de alte specialități, o modalitate de a afla noutăți științifice și de a face schimburi de experiență. Cea de-a XXVI-a ediție, care a avut loc la începutul lunii la Brașov, a beneficiat de prezența a 810 participanți înregistrați, de 26 sesiuni științifice. 56 de medici de renume, din care 12 din străinătate, au prezentat lucrări științifice și studii de caz.
Președintele Societății Române de Reumatologie, Conf. Dr. Cătălin Codreanu, manager al Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a vorbit, între altele despre eficiența terapiilor biologice la pacienții cu poliartrită reumatoidă, despre experiența locală cu biosimilare care ar putea crește accesul pacienților reumatici la terapiile inovatoare.
Tematica congresului a inclus, ca și în anii precedenți, noutăți în domeniul reumatologiei, soluții terapeutice în cazuri dificile, prezentarea unor boli rare, provocări în practica clinică, discuții vizând diverse modalități de tratament al bolilor reumatice, comunicări științifice bazate pe cercetările personale ale specialiștilor.