CAMPANIA DE PREVENIRE A CANCERULUI

CAMPANIA DE PREVENIRE A CANCERULUI

Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a inițiat o campanie de informare cu privire la prevenirea apariției cancerului, cu ocazia Lunii Naționale de Prevenire a Cancerului.

În mijloacele de transport în comun a fost afișat Codul European împotriva Cancerului. Sunt 12 sfaturi care pot preveni apariția acestei boli cumplite.

Luna februarie 2018 a fost declarată Luna Națională de Prevenire a Cancerului, de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.

A fost realizat un afiș cu cele 12 sfaturi care pot preveni apariția cancerului, potrivit Codului European împotriva Cancerului realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Afișul a fost distribuit către cele 19 spitale aflate în subordine, către Primăria Municipului București și către alte instituțuii subordonate.

În parteneriat cu RATB, 440 de afișe au fost distribuite în mijloacele de transport în comun. Astfel, în 440 de autobuze, tramvaie și troleibuze au fost afișate informațiile campaniei. Toată luna Februarie 2018, afișele au fost prezente în mijloacele de transport.

Informația a fost distribuită și pe pagina de Facebook, în data de 5 februarie 2018. Postarea a avut un impact de 1.200 de persoane.