ACTORUL SILVIU BIRIȘ ȘI-A TESTAT CONSUMUL PERSONAL DE ALCOOL

ACTORUL SILVIU BIRIȘ ȘI-A TESTAT CONSUMUL PERSONAL DE ALCOOL

 

Actorul Silviu Biriș a participat astăzi la evenimentul organizat cu ocazia ”Zilei naționale a testării consumului personal de alcool”. El a răspuns la întrebările din chestionarul AUDIT vizând consumul personal de alcool, dând astfel un exemplu pentru toată lumea. Mesajul său a fost acela că fiecare trebuie să se cunoască pe sine însuși și să conștientizeze când se confruntă cu o astfel de problemă.  

5 iunie, Ziua națională a testării consumului personal de alcool, a fost marcată prin cel mai amplu proiect de screening și prevenire a consumului riscant de alcool din România organizat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, alături de Clinica ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Federația națională a asociațiilor de părinți - învățământ preuniversitar (FNAP).

ASSMB a amenajat 18 centre de testare și a pus la dispoziție trei containere stradale în zona centrală a Bucureștiului pentru desfășurarea acestei acțiuni.

În doar cinci minute, doritorii au putut să-și evalueze singuri consumul de alcool prin completarea chestionarului AUDIT. Așadar, completați chestionarul și, atenție, dacă punctajul este mai mare de opt puncte, accesați pagina www.alco-hwlp.ro.

 

De ce este nevoie de un astfel de program? Pentru că:

* peste 80% dintre români nu știu de existența unui centru local de tratament pentru problemele legate de consumul de alcool;

* aproximativ 10% din populația adultă a României s-ar putea confrunta cu un consum abuziv de alcool (aproximativ 1 milion de români);

* România este pe locul 9 în lume la consumul de alcool pe cap de locuitor - 12,6 litri/an;

* consumul de alcool este a treia cauză majoră pentru deces prematur, după fumat și hipertensiune arterială în Europa.