70 DE ANI DE EXISTENȚĂ ȘI ACTIVITATE ÎN DOMENIUL MEDICAL, eveniment marcat de ,,Ziua Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila

70 DE ANI DE EXISTENȚĂ ȘI ACTIVITATE ÎN DOMENIUL MEDICAL, eveniment marcat de ,,Ziua Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila

70 DE ANI DE EXISTENȚĂ ȘI ACTIVITATE ÎN DOMENIUL MEDICAL, eveniment marcat de ,,Ziua Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, aflat în administrarea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Oficialități și personalități medicale au participat la sesiuni și comunicări științifice care au avut în centrul atenției ,,Îngrijirea medicală integrată nefrochirurgicală a pacientului renal”.

Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila a beneficiat anul trecut, de la Primăria Municipiului Bucureşti, de un buget de 11.802.000 de lei, din care aproape 8 milioane s-au folosit pentru investiții și restul pentru cheltuieli cu personalul și bunuri și servicii.
Cele mai importante investiții: Compartimentul Fizioterapie și Recuperare Medicală, Laboratorul de Analize Medicale, Clinica de Nefrologie, Clinica de Chirurgie și Laboratorul de Anatomie Patologică.
Anul acesta, bugetul alocat de Primăria Municipiului Bucureşti a fost de 14.545.000 de lei, din care 11.500.000 de lei s-au alocat doar pentru investiții iar restul pentru bunuri și servicii.
Cele mai importante investiții: Secția ATI, Laboratorul de Radiologie/ Medicină Nucleară, Clinica de Nefrologie-Terapie Acută Nefrologică, Compartimentul de Urologie și altele, dintre care Sistemul Informatic Integrat pentru Evidența și Monitorizarea Pacienților Dializați din România.

Nu în ultimul rând, în cadrul Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila funcționează Centrul de excelență pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor renale care deține cel mai modern scintigraf din țară. Achiziționat în acest an, aparatul de ultimă generație este folosit și în diagnosticarea malformațiilor congenitale la copiii. În acest sens, unitatea medicală a încheiat contracte de colaborare cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Marie Curie".