Centrul de referință pentru diabet “Nicolae Malaxa” și Centrul medical “Sfântul Ștefan”

Centrul de referință pentru diabet “Nicolae Malaxa” și Centrul medical “Sfântul Ștefan”

  Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, anunță realizarea unui nou Complex Medical Ambulatoriu. În ședința Consiliului General al Municipiului București din 28 martie 2018, consilierii generali au aprobat relocarea și extinderea Dispensarului TBC, sector 2 și 3, în Centrul medical “Sfântul Ștefan” și relocarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”, în Centrul de referință pentru diabet ,, Nicolae Malaxa” . Cele două centre se vor afla în noul Complex Medical Ambulatoriu, în Șoseaua Pantelimon nr. 292, pe locul fostei Policlinici Nr. 2.

Pentru realizarea noului Complex Medical Ambulatoriu, actuala clădire va fi reabilitată și recompartimentată, va fi extinsă cu un corp nou și cu încă un etaj.

În Centrul Medical “Sfântul Ștefan” vor funcționa 11 cabinete de consultații, nouă pentru adulți și două pentru copii, prevăzute cu boxă pentru vaccinări și testări IDR. De asemenea, va exista cameră de recoltare a probelor de spută, cameră de tratamente pentru bolnavii TBC, serviciu de radiologie, laborator de bacteriologie, farmacie cu circuit închis. Pentru pacienții cu TBC, va exista un circuit funcțional separat, cu acces direct din exterior și circuit separat în interior, pentru acces la cabinetul de consultații și investigații. Centrul va avea lift pentru accesul la cabinetele situate la etaj, pentru pacienții greu deplasabili și copiii mici. În noul centrul, vor lucra 64 de cadre medicale.

Centrul de referință pentru diabet “Nicolae Malaxa” va fi dezvoltat prin relocarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa”, dar și prin adăugarea unor secții noi, precum Gastroenterologie sau Endocrinologie. În noul centru, vor funcționa cinci cabinete de consultații Diabet pentru adulți, un cabinet de Diabet pediatric, cu sală de montat senzori și monitorizare, cabinete pentru Neonatologie, Endocrinologie, Dermatologie, ORL, Chirurgie, Medicină Internă, Urologie, Obstetrică-Ginecologie, Nefrologie, Neurologie, Boli Infecțioase,
Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie și Stomatologie. Aparatura nouă de investigare va fi compusă din ecografe, computer tomograf, echipamente pentru radiologie. În noul centru, vor lucra 65 de cadre medicale.

Valoarea investiției, aprobată de consilierii generali, se ridică la aproape 11,5 milioane de euro. Finanțarea se va face din bugetul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.