Starea pacientului E.A., care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, este bună, la aproape o săptămână de la intervenție

Starea pacientului E.A., care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, este bună, la aproape o săptămână de la intervenție

Starea pacientului E.A., în vârstă de 47 de ani, care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, este bună, la aproape o săptămână de la intervenție. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant. Potrivit protocolului, el se află în continuare internat în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Echipa medicala va decide transferul său într-o rezervă dedicată pacienților transplantați, în cursul săptămânii viitoare.
Pacientul E.A. face și exerciții pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie.

Și A.M., pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, tot la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, se simte bine, la aproape trei săptămâni de la operație. În acest moment, pacientul, în vârstă de 36 de ani, se află internat într-o rezervă, iar evoluția post-transplant este favorabilă.
Mai mult decât atât, pacientul A.M. face plimbări zilnice în curtea spitalului. El urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în secția de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienții sunt reabilitați postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanță.

Ambii pacienți sunt monitorizați permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

#PrimăriaCapitalei #ASSMB #InvestimÎnSănătate #TransplantPulmonar