Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", primul spital pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani

Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", primul spital pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani

 Noul spital a fost inaugurat oficial ieri, deși toate secțiile și compartimentele din vechiul spital au fost mutate în noua clădire și sunt funcționale încă din data de 23 aprilie a acestui an.

Noua clădire a spitalului are șase etaje și este construită în curtea actualei unități sanitare, veche de aproape o sută de ani, fiind proiectată și realizată respectand toate standardele UE.

Secțiile în care sunt tratați deja micii pacienți sunt pediatrie, neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrică, recuperare. Spitalul este dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație.

Având în vedere că odată cu extinderea spitalului s-a mărit numărul specializărilor, pentru cele șapte secții nou înființate (ortopedie, chirurgie pediatrică, diabetologie, endocrinologie, hematologie, oncologie pediatrică și dermatologie) se vor finaliza dotările și se vor angaja de urgență medici specializați în aceste domenii.

Numărul paturilor a crescut de la 157 la 222 (din care paturi de spitalizare continuă - 202 și spitalizare de zi - 20 de paturi) și 50 paturi pentru însoțitori, spitalul extinzându-se de la aproximativ 5.660 mp la 19.260 mp.
De asemenea, numărul sălilor de operație a crescut de la 2 existente, deservind o singură specialitate (ORL) la 10 (2 săli operații ORL, 4 săli operații chirurgie pediatrică și 4 săli de operație pentru ortopedie pediatrică).

Totodată, în locul vechiului spital va fi construit un centru de excelență în oncologie precum și un minihotel unde se pot caza însoțitorii copiilor.

#InvestimÎnSănătate #PrimăriaCapitalei #ASSMB