LECȚII DE PRIM-AJUTOR | CURSURI PENTRU MEDICII ȘI ASISTENȚII DIN CABINETELE ȘCOLARE

LECȚII DE PRIM-AJUTOR | CURSURI PENTRU MEDICII ȘI ASISTENȚII DIN CABINETELE ȘCOLARE

Medici și asistente din cabinetele școlare de medicină generală și stomatologie, aflate în administrarea ASSMB, au participat în luna mai la Cursul pentru prim-ajutor și suport vital de bază, organizat de LifeSIM (Centrul de Simulare Medicala LifeSIM).
Instruirea prin simulare medicală permite exersarea și perfecționarea abilităților clinice ale personalului medical. Scopul acestui curs este de a acorda prompt si eficient primul ajutor în diverse situații specifice, unele critice, parcurgând proceduri bine stabilite. Obiectivele cursului sunt recunoașterea timpurie a semnelor și simptomelor care pot duce la apariția stopului cardio-respirator, solicitarea de ajutor specializat cât mai rapid și efectuarea corectă a manevrelor de resuscitare.
Tehnologia avansată folosită într-un mediu realist și în cadrul unui scenariu de simulare permite cadrelor medicale să învețe, să practice și să repete procedurile ori de câte ori este necesar, în echipă sau individual, în scopul de a-și forma abilitățile și de a-și optimiza rezultatele clinice. În plus, prin simulare, cadrele medicale capătă experiență cu diferite tipuri de pacienți. Acest lucru este deosebit de important pentru formarea în ceea ce priveşte gestionarea situațiilor de urgență.
Seminariile vor continua în lunile iunie și iulie. În total, la aceste cursuri vor lua parte 220 de medici de medicină generală și stomatologie și peste 450 de asistenți.