14 IUNIE - ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

14 IUNIE - ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

 An de an, pe 14 iunie, este marcată ziua mondială a donatorului de sânge. Sărbătoarea reprezintă un prilej pentru a conștientiza importanţa gestului de a dona sânge și de a le mulțumi celor care fac benevol acest lucru.

Centrul de Transfuzie Sanguină București, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a organizat în parcul Regele Mihai I un punct de donare mobilă.

Tema campaniei N-avem SANGE promovează solidaritatea, subliniază valorile umane fundamentale ale altruismului, respectului și empatiei cu persoanele pentru care transfuzia de sânge este vitală. Cu toate acestea, deşi numărul donatorilor este în creștere, cererea spitalelor nu este niciodată acoperită în întregime.

Campania N-avem SANGE, susținută de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București continuă și în acest an.

Primăria Capitalei și ASSMB îi invită pe bucureșteni să doneze sânge, de luni până vineri, între orele 07:30 și 13:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină București.