2.400 DE TRATAMENTE STOMATOLOGICE, ÎN PRIMA LUNĂ DE VACANȚĂ ȘCOLARĂ

2.400 DE TRATAMENTE STOMATOLOGICE, ÎN PRIMA LUNĂ DE VACANȚĂ ȘCOLARĂ

 Programul de consultații și tratamente stomatologice gratuite în cabinetele din școli, pe perioada vacanței, a fost un succes în prima lună.

Între 15 iunie și 12 iulie, medicii stomatologi au oferit peste 1.700 de consultații, în cabinetele din rețeaua școlară. De asemenea, în urma acestor consultații, au fost efectuate aproape 2.400 de tratamente stomatologice.

Programul de consultații și tratamente stomatologice gratuite continuă pe toată perioada vacanței școlare, iar medicii lucrează în același interval orar ca și în timpul anului.

Lista completă a cabinetelor școlare, cu adresele școlilor și programul cabinetelor, poate fi găsită pe site-ul http://assmb.ro, la secțiunea Campanii - Campania Igiena Orală în şcoli – Mesaj adresat parintilor si copiilor sau direct la adresa http://assmb.ro/igiena-orala.php.

În București, există 150 de cabinete stomatologice în grădinițe, școli și universități. În aceste cabinete lucrează 115 medici și 61 de asistente, însă, posturile vacante urmează să fie ocupate prin concurs în cel mai scurt timp.

Rețeaua cabinetelor stomatologice a fost modernizată în ultimele luni, în urma unei investiții de aproape 3 milioane de lei. Au fost achiziționate 50 de unituri stomatologice noi și peste 80 de sterilizatoare cu aburi și aparate pentru distilat apa.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a lansat în acest an Campania de Promovare a Sănătății Orale, în școli și grădinițe, acțiunea urmând ca în anul școlar viitor să fie extinsă și la gimnaziu. Peste 100.000 de elevi au aflat de la medicii stomatologi cât de important este să se spele corect pe dinți.